Home » ISTQB Foundation

ISTQB Foundation

U volgt deze training zonder kosten als u gebruik maakt van het subsidieproject Digipower. Normale prijs: €1275,-
Duur: 3 dagen

Locaties en data

De training ISTQB Foundation kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)

- 18-06-2024, 27-06-2024 en 28-06-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 26-08-2024, 27-08-2024 en 29-08-2024 (Online)
- 14-10-2024, 15-10-2024 en 16-10-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 16-12-2024, 17-12-2024 en 19-12-2024 (Klassikaal - Den Haag)

Avondtrainingen (18:30 -21:30)

Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie.

Wat is ISTQB?

ISTQB staat voor International Software Testing Qualifications Board. Het is een internationale organisatie die een internationaal gestandaardiseerde opleiding met toetsen en certificaten voor softwaretesters aanbiedt. Bij het ISTQB zijn de ontwikkeling van het leerplan, de opleiding en het toetsen onafhankelijk van elkaar georganiseerd. Hierdoor moet de kwaliteit en neutraliteit gewaarborgd worden. ISTQB Foundation volgen? Dan kiest u voor de IT Management Group!
ISTQB Foundation

De driedaagse training ISTQB Foundation heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools. De training is een voorbereiding op het examen “ISTQB Foundation Certificate in Software Testing” en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB zijn gesteld.

Uw profiel

Deze training ISTQB betreft een basistraining testen en is geschikt voor iedereen die te maken heeft met testen en meer over de concepten van testen wil weten. Maar ook voor IT professionals die zich in het testvak willen ontwikkelen, zoals o.a. projectmanagers, kwaliteitsmanagers, business analisten en management consultants. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze ISTQB training.

Inhoud en leerdoelen training

In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. ISTQB Fundamenten van testen
a. Testprincipes
b. Testproces
c. Psychologie en onafhankelijkheid van testen

2. ISTQB Testen en ontwikkelmethoden
a. Systeemontwikkelmodellen
b. Testsoorten en -typen
c. Onderhoudstesten

3. ISTQB Statische technieken
a. Review proces
b. Statische code-analyse

4. ISTQB Test ontwerp technieken
a. Black box testtechnieken
b. White box testtechnieken
c. Ervaringstesttechnieken

5. ISTQB Testmanagement
a. Organisatie
b. Planning en begroting
c. Voortgang en monitoring
d. Configuratiemanagement
e. Risico analyse
f. Incidentmanagement

6. ISTQB Tools
a. Type testtools
b. Implementatie van tools

Voorkennis en ingangseisen

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Trainingsduur en kosten

De training ISTQB Foundation in Software Testing duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen €1275,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Examen en Certification

De prijs voor het examen ISTQB Foundation in Software Testing is €325,- excl. BTW.

Certificaat

Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat ISTQB Foundation in Software Testing.

Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

In-company

Deze ISTQB training kan ook in-company worden georganiseerd, onder begeleiding van één van onze ervaren ISTQB consultants/trainers.

Advies en detachering testen en testmanagement

Bent u op zoek naar een goede software tester, testmanager, testcoördinator of test engineer of bent u op zoek naar een goed advies met betrekking tot het inrichten of optimaliseren van uw IT organisatie? Neem dan contact op met de IT Management Group of kijk op onze advies en detacheringspagina’s.

Referenties

D. de Graaf
10/10 -Rating10
Trainer weet op een enthousiaste wijze de kennis over te brengen aan deelnemers van verschillende niveaus.

Jeannette van Seters IND
8/10 -Rating8
De training is goed te volgen. De lesstof wordt goed uitgelegd, ik word er enthousiast van. Er is inhoudelijk veel stof behandeld. Kundige en gezellige trainer waardoor de training goed te volgen is.

Julia Rhodora Bijasa-Zondag Arag Se
10/10 -Rating10
Ik vond de training hele interessant en begrijpelijk. Uitstekend trainer en syllabus.Aanmelden voor Digipower

ITMG contact

Wil je meedoen met het programma Digipower? Klik dan op de knop 'Aanmelden' en vul het formulier in. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Aanmelden Digipower