Home » Masterclass Datagedreven Werken

Masterclass Datagedreven Werken

U volgt deze training zonder kosten als u gebruik maakt van het subsidieproject Digipower. Normale prijs: €1250,-
Duur: 2 dagen

De training Masterclass Datagedreven Werken is dé training die u niet mag missen wanneer u te maken heeft data gedreven of data driven ontwikkelingen.


Locaties en data

De training Masterclass Datagedreven Werken kan online of klassikaal worden gevolgd in Utrecht of Den Haag. Ook is in-company training of maatwerk mogelijk. Hieronder staan de nu ingeplande trainingsmogelijkheden op basis van open inschrijving. De opleidingsdagen zijn van 10:00 tot 16:00 uur. De opleidingsavonden zijn van 18:30 tot 21:30 uur. Staat uw voorkeurslocatie er niet bij? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Dagtrainingen (10:00 -16:00)
- 22-05-2024 en 23-05-2024 (Online)
- 06-06-2024 en 07-06-2024 (Klassikaal - Den Haag)
- 09-07-2024 en 10-07-2024 (Online)
- 14-08-2024, 15-08-2024 en 19-08-2024 (Online Avondtraining)
- 23-09-2024 en 24-09-2024 (Klassikaal - Utrecht)
- 04-11-2024 en 05-11-2024 (Online)
- 11-11-2024, 12-11-2024 en 13-11-2024 (Online Avondtraining)
- 26-11-2024 en 27-11-2024 (Klassikaal - Den Haag)

Avondtrainingen (18:30 -21:30)

Bij de avondtrainingen doorloopt u de stof in minder tijd en besteedt u meer tijd aan zelfstudie.

Omschrijving Masterclass Datagedreven Werken

Datagedreven werken is het gebruik maken van data als fundamenteel onderdeel van het tot stand komen en uitvoeren van beleid. Data vormt de basis voor het nemen van beslissingen. Datagedreven werken past in een datagedreven organisatie, waarin alle medewerkers datagedreven werken om een proces op gang te krijgen naar meer inzicht, kennis en gefundeerde beslissingen. Data kan gebruikt worden om beleid efficiënter, effectiever en inclusiever te maken. Met betere prestaties als beoogd resultaat.

Steeds meer organisaties zien in dat de data aanwezig in de organisatie, wanneer goed gelinked aan andere data van enorme toegevoegde waarde kan zijn. Door data effectief in te zetten wordt besluitvorming gebaseerd op informatie en niet meer op “gevoel”.

Echter bij het inzetten van data op een datagedreven wijze worden er andere eisen gesteld aan de data, aan het proces van data verzamelen en aan data analyse. Daarbij zijn nieuwe technologieën en concepten onontbeerlijk.


Inhoud Masterclass Datagedreven Werken

In deze Masterclass gaan we in op de verschillende dimensies en technologieën die ingezet kunnen worden wil men een organisatie succesvol laten beslissen op basis van data. Daarnaast zal men moeten zoeken naar andere samenwerkingsvormen en werkwijzen om deze nieuwe concepten in te bedden in de organisatie.

U gaat vanuit verschillende invalshoeken zelf aan de slag met een praktijkcase, er worden daarnaast volop voorbeelden uit de praktijk behandeld, er worden een aantal producten en diensten behandeld en als laatste worden voorbeelden van een aantal relevante tools gegeven.

Programma

In deze professionele en praktijkgerichte Masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inleiding
• Wat is informatie en wat is data
• Definities van data gedreven organisaties
• Voorbeelden uit de praktijk
• Data Driven Enablers:
– Big Data
– Internet of Things
– Data analytics en data scient
– Data Management
Big Data
• Definitie big data
• Oplossingsrichtingen
• Technologieen en concepten
– NoSql
– Gedistribueerde bestandsystemen (Hadoop)
– Voorbeelden
Internet of Things
• Definities
• Sensoren en actuatoren
• Hyperconnected devices
• Voorbeelden
Data analyse en data science
• Definities
• Verschillende analyse vormen
• Aanpak bij data science initiatieven
• Voorbeelden
Data management
• Grip op data
• Data governance en architectuur
• Inleiding in data modellering
• Data, privacy en security
• Facts en dimensies

Uw profiel

Heeft u een verantwoordelijkheid voor de informatie- en datavoorziening van uw organisatie? Heeft u een rol bij ICT management, innovatie, enterprise architectuur, projectmanagement, agile werken informatie of data analyse of bent u op andere wijze nauw betrokken bij veranderingen in uw organisatie? Dan is deze praktische data georienteerde training voor u een eye-opener!


Examen Masterclass Datagedreven Werken

Het examen kan op een zelf uitgekozen datum en tijdstip worden ingepland en afgelegd. Indien u na de training het examen met goed gevolg heeft afgelegd, ontvangt u het certificaat Masterclass Datagedreven Werken

De kosten voor het examen bedragen €250,- excl. BTW.


Praktische informatie

De training Masterclass Datagedreven Werken duurt 2 dagen of 3 avonden. De kosten voor de training bedragen €1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW.

Wanneer u de sheets tijdens de masterclass op uw eigen device wilt meelezen, dan dient u een eigen device mee te brengen. U ontvangt digitaal lesmateriaal in uw eigen online leeromgeving.


Referenties

Eulogio Alexander Croes
10/10 -Rating10
Was goed te volgen ondanks de hoeveelheid data te verwerken. Trainer is duidelijk en legt het allemaal goed uit en verdere vragen geen probleem.

Reggy de Kock
8/10 -Rating8
Duidelijke uitleg met veel begrijpelijke voorbeelden in praktijk, goed te volgen voor een beginner.

Hicham Meziane NENCO
10/10 -Rating10
De uitleg en het overbrengen van de informatie vond ik persoonlijk goed. De lesstof die erbij hoort is duidelijk en sluit goed aan. Conclusie, ik ben tevreden en raad de training aan!


Aanmelden voor Digipower

ITMG contact

Wil je meedoen met het programma Digipower? Klik dan op de knop 'Aanmelden' en vul het formulier in. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Aanmelden Digipower