Gratis om- of bijscholling t.w.v. € 7.500,-

Woon of werk jij in de regio Westelijk Noord-Brabant of ga je wonen of werken in deze regio en ben jij klaar voor een (nieuwe stap in jouw) ICT carrière?

Aanmelden Digipower

FAQ Omscholen met Digipower

Naar welke opleidingen of beroepen kan ik omscholen?

Er zijn verschillende scholingstrajecten mogelijk. In jouw intakegesprek kijken we welke opleiding en beroepen het best bij jou passen. De trainingen binnen de opleiding zijn veelgevraagd in het betreffende vakgebied. Veel trainingen sluiten af met een marktconforme certificering zoals ITIL Foundation, BiSL Foundation, ISO27001 Foundation.

Vinden de trainingen overdag of in de avonduren plaats?

We bieden zowel de mogelijkheid om de trainingen overdag te volgen als in de avonduren. Op het moment dat je de training in de avonduren volgt dan is wordt meer zelfstudie verwacht van de deelnemer.

Hoe weet ik welke ICT opleiding of functie voor mij geschikt is?

Bij een omscholingstraject hoort een loopbaanoriëntatietraject, bij een opleiding hoort een intake traject. Bij het intakegesprek tijdens de loopbaanoriëntatie nemen we jouw vaardigheden, competenties en interesses door. In het gesprek achterhalen we welke functie of werk in de ICT het best bij jou past. Ook gedurende het scholingstraject wordt aandacht besteed aan de functies binnen het betreffende vakgebied en het beste instapniveau.

Ik zit in de WW en ontvang een uitkering van het UWV, is het programma dan ook voor mij geschikt?

Het Digipower programma richt zich op werkenden in loondienst, zzp-ers en uitkeringsgerechtigden en niet uitkeringsgerechtigden. Met een uitkering kunt u ook deelnemen. Ook als u geen baan of uitkering heeft kunt u deelnemen.

Wat is het verschil tussen jullie omscholingstraject en omscholingstrajecten van andere bedrijven?

Opleidingen binnen de omscholing van de IT Management Group richten zich behalve op de theorie ook op de implementatie van de theorie in de praktijk. Trainers en coaches betrokken bij de omscholing zijn werkzaam in de vakgebieden waarin ze de opleiding verzorgen. ITMG heeft de afgelopen jaren veel omscholingsprojecten mogen uitvoeren voor de overheid en heeft al veel mensen aan een (nieuwe) baan in de ICT geholpen.

Wat is het niveau van de opleidingen?

De opleidingen en beroepen zijn gericht op mbo+ en hbo niveau. Je kunt meedoen als starter in de ICT en omscholen naar een beroep als Functioneel beheerder of een beroep als Servicedeskmedewerker, maar ook als je al werkzaam bent in de ICT en je wilt omscholen of bijscholen naar een beroep als Informatieadviseur of Security Manager dan behoort dat tot de mogelijkheden.

Is er een garantie op werk of op een baan na het omscholen?

Wij geven geen garantie op werk of garantie op een nieuwe baan. Wel doen wij ons best om jou te begeleiden naar een nieuw beroep of werk in de ICT of ondersteunen jou bij het solliciteren op een vacature. We beschikken over een groot netwerk aan werkgevers en hebben al veel mensen aan een nieuwe functie in de ICT geholpen. We bekijken continu welke beroepen het meest kansrijk zijn en in welke beroepen de meeste ICT vacatures zijn en stemmen daar de opleidingen op af. We bereiken succes op het moment dat we ons er gezamenlijk voor inspannen.

Zijn de gesprekken en trainingen klassikaal of online?

De gesprekken en trainingen kunnen zowel online (via zoom of teams) als klassikaal plaatsvinden, maar het merendeel van de gesprekken en opleidingen zal online plaatsvinden. Trainingen worden altijd uitgevoerd onder begeleiding van een trainer.

Voor werkgevers

Bent u werkgever en bent u op zoek naar gemotiveerd personeel of wilt u uw personeel tegen een zeer aantrekkelijk tarief laten bij- of omscholen? Neem dan snel contact op voor meer informatie! Veel werkgevers gingen u al voor. We ondersteunen u graag.