Scholingstraject Ethical Hacker

Rating9


Onze trainingen zijn gecertificeerd en worden zeer goed gewaardeerd!

Trainingsvorm

Wat is klassikaal?

U volgt de training interactief samen met anderen fysiek op de aangegeven locatie.

Wat is online?

U volgt de training interactief samen met anderen achter uw computer.


Docenten

De IT Management Group werkt alleen met de beste docenten. Onze trainers hebben ruime ervaring, zijn gecertificeerd en hebben kennis van de theorie en de praktijk.

Referenties algemeen


Jeffrey Berkenbosch COC2 I&V Defensie
9/10 -Rating9
De trainer wist waar hij het over had. En alles was goed voorzien.

Mark Voermans
9/10 -Rating9
Lekkere energie en dialoog met trainer. Geeft goede uitleg en praktijkvoorbeelden.

Overzicht referenties

Klanten

Overzicht klanten

Keurmerken


Scholingstraject Ethical Hacker

Omschrijving
De focus van dit opleidingstraject ligt op security met een specialisatie op het gebied van ethical hacking. Naast de specifieke kennis die een Ethical Hacker moet opdoen van securityprocessen, netwerk- en communicatiesystemen en hacking technieken moet de Ethical Hacker kennis vergaren die relevant is binnen het vakgebied zoals algemene kennis van IT beheer, agile en DevOps. Zo kan de Ethical Hacker aansluiten bij bestaande werkwijzen en meedraaien in agile en DevOps teams. Ook is de ontwikkeling van sociale vaardigheden belangrijk om goed te kunnen samenwerken met collega’s, leidinggevenden en vakgenoten.

Functies en beroepen
Een Ethical Hacker is iemand die in opdracht van een organisatie fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers van bedrijven. Het opleidingstraject leidt op tot beroepen zoals Ethical Hacker, pen tester, white hacker, technisch security specialist.

Trainingsmodules
Het beroepsgerichte (om)scholingstraject tot Ethical Hacker bestaat uit de volgende trainingen en examens:

Sociale vaardigheden
– Module Effectief Communiceren (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname

Generieke vakkennis
– Module Basiskennis IT (2 dagen)Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
– Module Introductie in databases (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets

Specifieke vakkennis
– Module Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
– Module Praktijktraining Ethical Hacking Foundation (2 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets
– Module Praktijktraining Ethical Hacking Practitioner (4 dagen) Afronding: Bewijs van deelname en eindtoets

Inhoud scholingstraject

Het scholingstraject bestaat uit de volgende modules:

Intake opleiding
Het beroepsgerichte (om)scholingstraject tot Ethical Hacker start met een intake. Tijdens deze intake worden de persoonlijke leerdoelen doorgenomen evenals de planning van de opleiding. Indien nodig worden aanpassingen op maat gemaakt.

Effectief Communiceren – 2 dagen of 3 avonden
De module Effectief Communiceren schenkt aandacht aan uw persoonlijke ontwikkeling. De training is praktijkgericht. Er wordt ingegaan op de belangrijkste communicatie- en presentatietechnieken die u nodig heeft tijdens uw overleggen met collega’s, leveranciers, leidinggevenden en opdrachtgevers. Tijdens de training wordt met name ingegaan op de mondelinge communicatie en het effectief overbrengen van uw communicatieboodschap.

Basiskennis IT - 2 dagen of 2 avonden
In de training Basiskennis IT neemt u op simpele en gestructureerde wijze kennis van de basistermen en concepten die veel gebruikt worden in de ICT. De doelgroep bestaat uit diegenen die geen of beperkte kennis van IT hebben en zich daarin (verder) willen bekwamen zoals bijvoorbeeld een servicedeskmedewerker die een ander soort ICT functie wil gaan bekleden, maar ook een niet-ICT-er die zich wil verdiepen in de gangbare ICT-terminologie alsook mensen die zich willen omscholen naar een (andere) ICT arbeidsplaats.

Introductie in databases – 2 dagen of 3 avonden
Steeds meer organisaties zien data als een waardevol productiemiddel. Data dient daarom adequaat opgeslagen en verwerkt te worden. Databases zijn daarmee belangrijke geautomatiseerde hulpmiddelen, waarmee organisaties optimaal resultaat kunnen boeken in het omzetten van data naar informatie. Databases zijn niet meer weg te denken uit organisaties en zijn belangrijke hulpmiddelen om data efficiënt te kunnen beheren. In deze training gaat u praktisch aan de slag. Op basis van een eenvoudige case gaat u een database inrichten, data manipuleren en data ontsluiten zodat gebruikers de data kunnen inzetten in hun dagelijkse werk.

Informatiebeveiliging op basis van ISO27001 Foundation - 2 dagen of 3 avonden
ISO27001 is de formele benaming van de code voor Informatiebeveiliging. ISO27000 biedt het overzicht van managementsystemen voor informatiebeveiliging, en termen en definities die in de ISMS-normenfamilie algemeen worden gebruikt. Deze internationale norm is van toepassing op organisaties van alle soorten en omvang zoals commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties.

Ethical Hacking Foundation - 2 dagen of 4 avonden
Tijdens de training Ethical Hacking Foundation leert u op simpele en gestructureerde de basis van ethical hacking. Een Ethical Hacker is iemand die in opdracht van een organisatie fouten en beveiligingsproblemen opspoort in systemen, netwerken, applicaties en servers. Hij of zij probeert van buitenaf bijvoorbeeld via het internet toegang te verkrijgen. Kwetsbaarheden die de Ethical Hacker aantreft, geeft hij of zij door aan het bedrijf met het doel om de beveiliging van het bedrijf te verbeteren.

Ethical Hacking Practitioner - 4 dagen of 6 avonden
Nadat u tijdens de training Ethical Hacking Foundation de basiskennis heeft opgedaan van het hacken van netwerken, applicaties en besturingssystemen, zet u in deze praktijkgerichte training de eerste praktijkstappen op het gebied van ethical hacking. U leert over de fundamentals for pentesting, network hacking en Web hacking.

Onderwijsvorm, studiebelasting, doorlooptijd en opleidingsniveau

De opleidingsdagen worden gegeven in de vorm van klassikaal onderwijs. De voorkeursvorm is online klassikaal onderwijs overdag. Omdat is gebleken dat niet iedereen vrij kan krijgen voor het volgen van opleidingen overdag, bestaat ook de mogelijkheid om de opleidingen te volgen in de avonduren. Zowel bij de dagopleidingen als avondopleidingen is er altijd direct persoonlijk contact met en begeleiding door de docent.

Het totale traject bestaat uit 14 klassikale opleidingsdagen (overdag) of 21 opleidingsavonden (avond).

Gemiddeld worden per week 2 dagen of 2 avonden klassikale training gepland, daarnaast wordt zelfstudie van de deelnemer verwacht. Na de opleiding kan de deelnemer de afrondende eindtoetsen afleggen.

De totale doorlooptijd van het traject van intake tot afsluitend examen is circa 10 tot 12 weken.

De opleidingen zijn geschikt voor deelnemers met MBO+ werk- en denkniveau.

Aanmelden voor Digipower

Wil je meedoen met het programma Digipower? Klik dan op de knop 'Aanmelden' en vul het formulier in. Je kunt op meerdere momenten per maand instromen. Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

Aanmelden Digipower